Sari la conținut
Alinadi Electric » Instalații electrice apartament

Instalații electrice apartament

instalatii electrice apartament

De regulă, oamenii, care achiziționează un apartament dintr-un bloc vechi, au nevoie de instalații electrice noi sau cel puțin de verificarea celei vechi.

Dacă e să privim puțin în trecut, vom observa că bunicii sau părinții noștri se limitau la o priză într-o cameră, fiindcă atunci nu existau atâtea electrocasnice, aparate, precum în prezent.

Probabil, erau suficiente doar 3 prize: frigider, TV și telefon fix.

Acum lucrurile s-au schimbat și ne bucurăm de multe facilități, precum mașini de spălat hainele, vasele etc.

Etapele planificării instalației electrice la un apartament vechi

În prima etapă, te adresezi unor instalatori autorizați, care vor verifica totul cap-coadă.

În ce-a de-a doua etapă, se va analiza proiecția blocului și a apartamentului. Deci, fii gata că se poate ajunge la beton.

În ce-a de-a treia etapă, se stabilește clar poziția tuturor viitoarelor corpurilor de iluminat, întrerupătoare, prize, pentru a putea începe munca propriu zisă. La instalarea cablurilor noi, se fac șanțuri, trasee – o etapă destul de dificilă. Apoi urmează instalarea cablurilor și montarea tabloului electric.

Preț Instalație electrică de apartament

Atunci când vrei să faci o schimbare semnificativă la nivelul locuinței tale, cu siguranță este necesar să iei în calcul și refacerea instalației electrice de apartament. La Alinadi Electric poți găsi servicii de calitate și un preț excelent pentru schimbarea instalației electrice a apartamentului tău. Atât din rațiuni de eficiență și funcționalitate, cât și din motive de siguranță, renovarea locuinței este bine să includă și înlocuirea instalației electrice a apartamentului.

În oferta noastră am inclus cele mai bune servicii care țin de instalații electrice interioare și exterioare. Acestea sunt puse în practică de o echipă de specialiști experimentați, iar compania noastră este una care dispune de atestare ANRE, în vederea efectuării serviciilor de montare sau înlocuire a instalațiilor electrice de apartament. Luăm toate măsurile necesare pentru a garanta refacerea instalației electrice a apartamentului la un preț cât mai bun și în condiții optime de siguranță.

TIP LOCUINTATERMEN DE EXECUTIEPRET MANOPERA (TVA INCLUS)
STUDIO2 ZILEAPROX. 4500 LEI
APARTAMENT 2 CAMERE2-3 ZILEAPROX. 6000 LEI
APARTAMENT 3 CAMERE3-4 ZILEAPROX. 9000 LEI
LOCUINTA (< 100 MP)3-5 ZILEAPROX. 12000 LEI
LOCUINTA (> 100 MP)PESTE 5 ZILEPESTE 15000 LEI

Sună acum

Instalație electrică apartament nou

instalatie electrica apartament alinadi electric

Când este vorba de un apartament nou, instalația este una modernă, deci nu ar trebui să fie cazul unor șanțuri. Însă s-ar putea să îți dorești careva ajustări, îmbunătățiri (poate mai multe prize) sau poate o verificare a calității, înainte de a te muta în noua ta locuință.

Schimbarea instalației electrice la apartament sau refacerea instalației electrice se execută în ordinea etapelor menționate și vă recomandăm să verificați legislația în vigoare, precum și să discutați cu administratorul blocului.

Servicii de schimbare a instalației electrice de apartament

Pentru ca înlocuirea instalației electrice de apartament la preț bun să fie posibilă, este foarte importantă și maniera în care se efectuează proiectarea instalațiilor electrice. Îți oferim și astfel de servicii, care te vor ajuta să te orientezi către cele mai eficiente soluții. Schimbatul instalației electrice a apartamentului este necesar în mod periodic, mai ales dacă instalația ta este una veche.

Te ajutăm cu servicii de înlocuire a instalației electrice a apartamentului la preț excelent! Tot la Alinadi Electric găsești și servicii de montare de instalații electrice pentru casa ta la roșu. Ne poți contacta chiar acum, pentru a afla mai multe despre cum poți să beneficiezi de cel mai bun preț pentru refacerea instalației electrice a apartamentului sau casei!

Prize și surse de iluminat necesare pentru un apartament cu 2 camere

• Bucătărie – 6 prize, corpuri de iluminat în funcție de dimensiunea bucătăriei dar și a geamului, de regulă: 2 corpuri de iluminat (în zona de gătit și în zona unde luați masa)

• Antreu – 2 prize, 1 corp iluminat

• Living – 6 prize, 2 corpuri iluminat

• Dormitor – 2 prize, 1 corp iluminat și lămpi pe noptiere

• Baie – 2 prize, 1 corp iluminat

Prize și surse de iluminat necesare pentru un apartament cu 3 camere

Bucătărie – 6 prize, corpuri de iluminat în funcție de dimensiunea bucătăriei dar și a geamului, de regulă: 2 corpuri de iluminat (în zona de gătit și în zona unde luați masa)

• Antreu – 2 prize, 1 corp iluminat

• Living – 6 prize, 2 corpuri iluminat

• Dormitor – 2 prize, 1 corp iluminat și lămpi pe noptiere

• Birou – 6 prize, 3 corpuri iluminat  (vor fi necesare pentru lucru cu PC, imprimantă, telefon etc, același lucru poate fi valabil și pentru camera unui elev/student) • Baie – 2 prize, 1 corp iluminat

Instalație electrică apartament – Tipuri de consumatori casnici

model amplasare prize alinadi electric

La proiectarea instalației electrice, trebuie luate în considerare toate tipurile de consumatori casnici, chiar dacă pe unele nu le planifici momentan, s-ar putea pe viitor.

Există consumatori mici și mari.

Mixer, blender, sandwich maker, feon, aparat de cafea etc.

Frigider, mașină de spălat, televizor etc.

Măsuri de siguranță și protecție

Instalațiile electrice nu sunt o distracție, deci trebuie tratate cu seriozitate și respectate toate măsurile de siguranță.

Evitați contactul cu circuitele electrice și deconectați curentul înainte de orice intervenție.

A se evita orice obiect metalic în contact cu curentul și a se folosi doar scule electroizolante.

Nu interveniți cu mâinile ude. În timpul lucrărilor cu instalația electrică, se poartă haine adecvate.

Idei utile în planificarea rețelei electrice

Gândiți-vă bine la facilitățile de care vă doriți să vă bucurați, precum și la consumul lunar de energie, sustenabilitate. Optați pentru corpuri de iluminat cu o durată a vieții mai lungă și nu vă limitați prea mult cu numărul de prize, fiindcă tripla nu este mereu o soluție potrivită. Vă recomandăm să folosiți triplele extrem de rar, fiindcă o priză este destinată unei singuri conexiune. Probabil, multora li s-a întâmplat să li se ardă tripla (ori tripla cu tot cu priză) sau se împiedice de cabluri prin casă. Pentru siguranță, vă rugăm să fiți responsabili cu aceste aspecte.

Cât costă instalația electrică la un apartament?

Toată lumea este interesată de prețuri, însă nu știm exact cât te va costa pe tine, până nu aflăm răspunsul la câteva întrebări de bază.

Te-ar mai putea interesa: